بهداشت دهان و دندان

بهداشت دهان و دندان

بهداشت دهان و دندان

شاید شما نیز این جمله معروف را بسیار شنیده باشید: عقل سالم در بدن سالم، تمام اعضای بدن انسان با  رگهای عصبی به همدیگر گره خورده اند. ناراحتی در یک عضو از بدن که با احساس درد همراه است، در سایر اعضای بدن نیز تاثیر گذار خواهد بود. دردها و ناراحتی های شدید دندانی و خونریزی لثه باعث ایجاد بیماری های خطرناک شده و مشکلات زیادی را به بار می آورند.

اهمیت دادن به بهداشت دهان و دندان بنابه دلایل زیر بسیار مهم است:

-جلوگیری از پوسیدگی و از بین رفتن دندان

-جلوگیری ازهزینه های بالای دندان پزشکی

-ایجاد ظاهری زیبا و جذاب با دندانهای سفید و سالم

-عدم دورگیری دوستان و آشنایان

-جلوگیری از بوی بد دهان

اولین گام برای داشتن بدن سالم و تنومند، حفظ نکات بهداشتی دهان و دندان می باشد. اگر می خواهید دندان های سالم و زیبایی داشته باشید ابتدا باید روش درست مسواک زدن، استفاده از نخ دندان، روشهای جلوگیری از پوسیدگی و خرابی دندان را بدانید و بطور متوسط هرسال دو بار برای چک کردن  لثه ها و دندان های خود به دندان پزشک مراجعه نمایید. 

بهداشت دهان و دندان

نکات بهداشتی که درحفظ بهداشت دهان و دندان باید رعایت نمود بصورت زیر لیست شده اند:  

-مسواک زدن

-کشیدن نخ دندان بصورت صحیح

-استفاده  مرتب و اصولی از دهان شویه

-غرغره کردن با آب نمک رقیق شده و یا سرکه سیب

-جویدن آدامس بدون قند

-حذف تنقلات چسبناک، شیرینی های گرانولا

-استفاده مداوم از خوراکی‌های پاک کننده

-انتخاب نوشیدنی‌های غیر قندی مفید

-مصرف درست شیر و لبنیات

نخ دندان مقدم بر مسواک زدن می باشد.

انتخاب درست مسواک، روش استفاده صحیح آن، زمان و دفعات مسواک زدن در بهداشت دهان و دندان بسیار تاثیر گذار است. ابتدائی ترین مسواک که به مسواک انگشتی معروف است در دوران نوزادی توسط مادران مورد استفاده قرار می گیرد، پس از آن در دوران کودکی با توجه به سن و سال هر کودکی اندازه و ابعاد مسواک متفاوت است. مسواک بچه ها در طرح ها و رنگ های مختلف بصورتی طراحی شده اند که مورد پسند کودکان باشند، استفاده از شخصیت های کارتونی در طراحی دسته مسواکها جهت جذب کودکان بسیار تاثیر گذار می باشد، مسواک افراد بزرگ سال نیزدر سه قالب مختلف بصورت نرم، معمولی وسفت طراحی می شود. مسواک شما باید از دندانه های معمولی با بافت متوسط باشد تا ضمن مسواک زدن مواد غذایی لابه لای دندانها به راحتی خارج شده و دندانه های مسواک کج و کوله نشوند.

در مورد بهداشت دهان و دندان چندین نکته ریز و مهم وجود دارد که به حضورتان لیست می گردند:

-مسواک باید هر 3 ماه یکبار تعویض شود. دراستفاده بلند مدت دندانه های آن نرم شده و از بین میروند و توانایی لازم برای شستوی دندانها را ندارند.

بهداشت دهان و دندان

–  قبل از مسواک زدن از نخ دندان استفاده نمایید.

–  هیچوقت از مسواک های با دندانه های بسیار سفت و محکم استفاده ننمایید.

-مسواک زدن با آب خیلی گرم موجب نرم کردن دندانه های مسواک شده و آن را زود خراب میکند( از آب ولرم برای مسواک زدن استفاده نمایید).

-از قراردادن مسواک در محیط های خیس و مرطوب که محل رشد باکتری هاست جلوگیری نمایید.

-فراموش نکنید که موقع مسواک زدن با استفاده از قسمت زبانشوی سطح زبان را نیز بشویید.

-بهترین ضد عفونی کننه دهان درصورت نبود دهانشویه آب نمک به همراه چند قطره سرکه سفید است.

-موقع مسواک زدن یک لیوان همیشه دم دست داشته باشید تا با استفاده از آب لیوان از هدر رفتن آب جلوگیری نمایید.

-بعد از مسواک زدن ، مسواک خود را خوب بشویید تا ته مانده مواد غذایی لابه لای دندانه های مسواک از بین بروند.

– به منظور سفیدکردن دندانهای خود بهتر است هفته ای 1-2 بار از جوش شیرین استفاده نمایید. جوش شیرین را روی خمیر دندان ریخته و مسواک بزنید، سپس دهان خود را چندین بار شستشو دهید.

-بعد از مسواک زدن اجازه دهید چند ساعتی مسواک در معرض هوای آزاد باشد و خوب خشک شود و سپس درب آن را ببندید.

-چند روز یکبار از خمیر دندان متفاوتی با اسانس و طعم مختلف استفاده کنید تا دندان های شما به یک مارک از خمیر دندان عادت ننمایند.

-در ایام کرونا، با مبتلا شدن به این بیماری ، سرماخوردگی ، آنفولاآنزا و دیگر بیماری های عفونی دفعات مسواک زدن را افزایش دهید.

-در ایام کرونا احتمال به جا ماندن ویروس و باکتری عفونی در مسواک بسیار بالاست، مسواک خود را زود به زود تعویض نمایید.

پس از آنکه ابتدائی ترین دندان های نوزادان در می آید، تنها مواد غذایی که آنها دریافت می کنند دیگر شیر نخواهد بود و کم کم استفاده از مکمل های غذایی، فرینی،حلیم ، شیر برنج و سایر ویتامین ها آغاز می گردد.

بهداشت دهان و دندان

 از همین دوران زمان مسواک زدن آغاز می شود. مسواک های انگشتی وِیژه نوزادان که مادران با قرار دادن آنها درون انگشتان خود بعد از هر بار تغذیه کودکشان باید این مسواک های انگشتی را روی لثه ها و دندان های نوزادان خود بکشند. با این کار ضمن نظافت دندان های کودک، از همان ابتدا دندان های شیری بدون پلاک رُشد خواهند یافت.

تمام انسانها دو دوره رُشد دندانی دارند، یک مرحله دندان های شیری که معمولاً از شش ماهگی تا سه سالگی درمی آیند و در سنین بین 6-12 سالگی از بین می روند. یک باور اشتباه که متاسفانه در بین مردم بسیار رواج یافته اینست که می گویند ولش کُن بچه است، دندون شیری خودش می افته و نیازی به رسیدگی و بهداشت ندارند. اما بهتر است بدانید که پایه  دندان های دائمی هر انسانی که بعد از افتادن دندان های شیری، جایگزین آنها می شوند و دندان های دائمی مرحله دوم نام دارند، همین دندان ها می باشند. شما با رعایت نکردن بهداشت دندان های شیری زمینه را برای رُشد باکتری های مزاحم دندانهای ثابت فراهم می آورید. دندان شیری اگرکَج وکوله باشد و ریشه آن ناجور باشد بی شک بر روی رُشد دندان های دائمی نیز تاثیر گذار خواهد بود. در دوران دندان های شیری جویدن درست مواد غذایی بر عملکرد دستگاه گوارش بی تاثیر نخواهد بود.

بهداشت دهان و دندان

هفته ای یکبار از جوش شیرین، یا نمک برای سفید کردن دندان هایتان استفاده نمایید.

مسواک زدن با خمیر دندان بصورت مرتب هر روز دوبار باید انجام بگیرد، اگر شما هر هفته یکی دوبار از پودر جوش شیرین بر روی خمیر دندان استفاده نمایید بی شک دندان های شما سفید خواهند شد. استفاده از جوش شیرین لک های روی دندانها را از بین می برد و پلاک های موجود روی دندانها را پاکسازی می نماید. چنانچه موقع مسواک زدن لثه های شما خونریزی شدید داشته باشند، این خونریزی نشان از وجود عفونت در لثه ها می باشد و حتماً باید به دندان پزشک مراجعه نمایید. اما خونریزی بسیار کم طبیعی بوده و با استفاده از نمک روی خمیر دندان از بین می رود.

بهترين روش مسواك زدن

در یک مسواک اصولی و درست  ساقه مسواک با قسمت بُرس آن نباید زاویه دار باشد. باید ساقه مسواک  با دندانه ها در یک خط راست بصورت نیم صفحه قراربگیرند. قیمت بُرس مسواک را با زاويه 45 درجه نسبت به سطح افقی دندانها قرار دهيد طوريكه برخي از الياف مسواک بر روی لثه قرار بگيرند. مسواك را با حركات كوتاه به جلو ـ عقب ببريد و با دقت تمام دندانها را بشویید. فراموش نکنید مسواک را باید روی دندانهای آسیا و جونده به ماند دندانهای جلویی خیلی بادقت ولي محكم فشار دهيد و همینطور سطح جونده دندان ها را نیز خیلی خوب شستشو نمایید.

بهداشت دهان و دندان

نخ دندان مقدم بر مسواک زدن

قبل از استفاده از مسواک و شستشوی مرتب دندانها باید با استفاده از نخ دندان مواد غذایی موجود لابه لای دندانها را خارج نمایید. با استفاده از روش صحیح نخ کشیدن باکتری های به جا مانده از مواد غذایی که مابین دندانها قرار گرفته اند، از بین می روند و این کار به  جلوگیری از پوسیدگی دندان  کمک می نماید. با مراقبت از دندانهایتان، از بدنتان محافظت کرده اید. بی شک با تغذیه درست دستگاه گوارش، سیستم ایمنی بدن، پمپاژ قلب، دستگاه تصفیه خون و سایر بخش های بدن بدرستی کار کرده و شما یک عُمر تن سالم و تندرستی خواهید داشت.

نحوه استفاده صحیح از نخ دندان:

-به منظور تميز كردن سطوح  بين دندانها كه با مسواک زدن تمیز نمی شوند، تقريباً نیم متر از نخ دندان را جدا كرده و دو انتهاي آنرا به دور انگشت وسط بپيچيد. سپس با انگشت شست و اشاره با فاصله پنج سانتيمتر محكم نگهداريد.

-بهتر است هر بار حدود نیم متر از نخ دندان را جدا کنید تا بتوانید قسمت تمیز و استفاده‌ نشده‌ای را بین هر دو دندان وارد کنید و دوباره باکتری‌ها را به دهان خود برنگردانید. باید نخ دندان را دور دندان خود بگیرید که با جلو و عقب در حرکتی C شکل دور دندان خود را تمیز کنید.

بهداشت دهان و دندان

-براي سهولت ورود نخ در بين دندانها، آنرا با حركات ملايم جلو و عقب ببريد. براي تميز كردن سطح دندان نخ را به دور دندان انحناء دهيد و با حركت بالا و پائين نخ را به سطح دندان بكشيد.

-اين کار را در مورد تمام دندان های فک بالا و پایین تکرار نمایید و نخ را از دور يك انگشت وسط به دور انگشت وسط ديگر بپيچيد تا به طور منظم از يك قسمت تميز و محكم نخ استفاده شود. همیشه از يك قسمت جديد نخ براي هر دندان بايد استفاده گردد.

-هنگامي كه عمل نخ كشيدن به پايان رسيد دهان خود را كاملاً آبکشی نمایید.

– استفاده صحیح از نخ دندان را  از سنین پایین به فرزندانتان آموزش دهید.

استفاده از تمیز کننده‌ زبان، زبانشوی

برای حفظ بهداشت دهان و دندان باید دندانها، لثه ها و زبان را از هرگونه آلودگی و میکروب در امان نگه دارید مسواک زدن باکتری‌های روی زبان را از بین نمی‌برد بنابراین حتماً زبان را نیز به مانند دندانهای خود تمیز کنید تا هم باکتری‌ها ی روی زبان را به بیرون فرستاده باشید و هم دهانی خوشبو داشته باشید. قسمت پشت بُرس برخی از مسواک های امروزی نقاط ریز بصورت برجسته قرار گرفته اند که به زبانشوی معروف هستند با استفاده از آنها سطح زبان را باید هر بار موقع مسواک زدن بشویید. بخصوص افرادی که دارای بلغم هستند هر روز صبح موقع بیدار شدن و غرغره کردن با آب نمک بهتر است با استفاده از زبانشوی سطح زبان را شستشو دهند.

بهداشت دهان و دندان

استفاده از دهان‌شویه

دهانشویه های سدیم فلوراید و کُلرو هگزیدین هر دو برای حفظ بهداشت دهان و دندان مفید می باشند. قسمتهایی از درون دهان که با مسواک زدن ونخ کشیدن قابل نظافت نمی باشند، با استفاده از دهان شویه ضدعفونی می شوند. افرادی که دندان هایشان کج و روی هم افتاده هستند همیشه با بوی بد دهان مواجه می شوند و با بکارگیری دهانشویه  مشکلاتشان حل می گردد.

حساسیت و آلرژی به برخی از مواد غذایی موجب ناراحتی های دهانی شده ، آفت و جوش های بسیار ریزی در درون دهان و روی لب  ایجاد می شود.  با استفاده از دهانشویه این مشکلات رفع می گردد.

فراموش نکنید که بزاق دهان خود به عنوان مهمترین ضدعفونی کننده می تواند انواع باکتری ها و آلودگی های دهان را از بین ببرد. استفاده بیش از حد از دهانشویه موجب خشکی دهان می گرد و برای بهداشت دهان و دندان نیز زیان آور خواهد بود. پیشنهاد می شود هفته ای یکی دو بار از دهانشویه ها استفاده نمایید.

جویدن آدامس بدون قند

یکی از روش های کاهش حالت اسیدی دهان با استفاده از افزایش میزان بزاق دهان می باشد. جویدن آدامس های بدون قند میزان ترشح بزاق دهانی را افزایش یافته و میزان حالت اسیدی دهان را خنثی می نمایند. همچنین جویدن آدامس های بدون شکر موجب تحرک عضلات فک و صورت شده ومانند نرمش دادن فک و دهان می باشد. آدامس های غیر قندی با خارج کردن مواد غذایی بین دندان ها آنها را از خطر پوسیدگی نجات می دهند.

نه تنها آدامس های شکری بلکه مواد غذایی شیرین نیز موجب پوسیدگی دندانها شده و سلامت دندانها را به خطر می اندازند.

نوشیدنی های گازدارشیرین و الکلی، انواع نوشابه های انرژی زا، آب میوه های غیر طبیعی و شربت های فوری  نیز برای  دندان ها بسیار مضر و خطرناک می باشند. به هیچ وجه از این نوشیدنی ها استفاده ننماید.

بهداشت دهان و دندان

لیستی از مواد غذایی که برای سلامت دهان و دندان مضر هستند و بستر بیماری هایی همچون پوسیدگی دندان، دیابت و اضافه وزن را فراهم می آورند عبارتند از انواع شیرینی، دسرهاو ژله ها(بخصوص شیرینی های خامه ای و ژله های شیرین شده با مواد قندی مصنوعی و شکرها)، پاستیل، میوه های خشک، پاپکورن، قهوه، یخ، آب گرم، لیموترش، چیپس، تخمه، نوشیدنی های گازدار، نوشیدنی های ورزشی انرژی زا و کمپوت میوه.

البته نمی توان از همه اینها نیز چشم پوشی نمود، استفاده از تنقلاتی همچون تخمه، پاپکورن، قهوه و مانند اینها نیز با رعایت اصول بهداشتی و مسواک زدن مرتب شاید یکی دو بار در هفته بلامانع باشد.

مصرف خوراکی‌های پاک کننده

میوه ها، سبزیجات و خوراکی‌های سفت و ترد هنگام مصرف شدن دندان‌ها را تمیز می‌کنند. هویج خام، کرفس، فلفل دلمه ای، سیب ، گلابی و  کلم بصورت دو‌ منظوره هستند و ضمن انتقال ویتامین و انرژی به دستگاه گوارشی موجب پاک کنندگی دندانها نیز می شوند. ماده اصلی تشکیل ‌دهنده‌ این خوراکی‌ها آب است که اثر مواد قندی موجود در آنها را کاهش داده  و ترشح بزاق دهانی را افزایش می‌دهند. سیب یکی از مفیدترین خوراکی هاست که مصرف آن به تنهایی در حکم مسواک طبیعی می‌باشد. بهتر است در مواقعی که دسترسی به مسواک ندارید یا امکان مسواک زدن برایتان محیا نیست، با مصرف هویج ، کلم ، گلابی و سیب به خارج شدن مواد غذایی لابه لای دندانها کمک نمایید.

بهداشت دهان و دندان

توت فرنگی سفید کننده دندان! این میوه سرشار از ویتامین ث، آنتی اکسیدان ومالیک اسید است و می‌توان بطورطبیعی دندان‌هایتان را سفید کند.

زنجبیل خوشبوکننده دهان!

سیر و پیاز، دو بدبوی پُرخاصیت!

سیر، به دلیل داشتن آلیسین یک آنتی باکتریال بسیار قوی است، پیاز نیز به دلیل داشتن تیوسولفات یک  آنتی اکسیدان قوی است. سیر و پیاز هر دو می توانند با  پوسیدگی دندان و بیماری لثه مبارزه کنند و برای حفظ بهداشت دهان و دندان بسیار مفید می باشند.

غیر از میوه ها و سبزیجات که برای سلامتی بدن بسیار مفید می باشند، برخی از غذاها که برای دندان‌ها مفید هستند عبارتند از پنیر، بادام، کشمش، اسفناج و سبزیجات برگ پهن، مرغ، گوشت، شیر و آجیل این مواد مغذی با تامین کلسیم، پروتئین، آهن و فسفر لازم برای بدن برای تجدید مواد معدنی مورد نیاز بدن از مینای دندان محافظت کرده و بسیار مفید می باشند.

سوالات متداول:

آیا مصرف زیاد آب برای دندانها مفید است؟

بله، آب کمک می‌کند تا باقیمانده‌های مواد غذایی ازلابه لای دندانها شسته شود و همچنین میزان بزاق دهان را افزایش می‌دهد. بهترین سپر محافظتی دهان در برابر پوسیدگی دندان بزاق دهان است، بزاق حاوی پروتئین و مواد معدنی است که بطور طبیعی با پلاک مبارزه می‌کند و اگرمرتب آب بنوشید، همیشه منبعی نامحدود از آن را در اختیار خواهید داشت.

آیا موز برای دندانها مفید است؟

خیر، موز یک میوه خمیری و چسبنده است. این حالت چسبندگی باعث می گردد خمیر به صورت بلند مدت روی دندانها قرار گرفته و به مرور موجب پوسیدگی دندان ها شود. برای جلوگیری از ایجاد جرم و پوسیدگی، بعد از مصرف موز حتماً مسواک بزنید و اگر امکان شستشو محیا نبود یک لیوان آب میل کنید.

دلایل ایجاد بوی بد دهان کدامند؟

دلایل دهاني بوی بد دهان عبارتند از: عدم رعايت بهداشت دهان و دندان، مسواک نزدن، جرم دندان، دندان های پوسیده و عفونی شده، ناهنجاري هاي دنداني و درمان هاي نادرست دندانپزشكي

بهداشت دهان و دندان

دلایل خارج دهاني که موجب بوی بد دهان می شوند، عبارتند از بيماريهاي گوارشي، اختلالات هورموني، عفونت مجرای تفسی، استعمال دخانيات، تنفس از طريق دهان و گرسنگي از عوامل ايجاد كننده بوي بد دهان هستند، كه برحسب مورد بايد به متخصص مربوطه مراجعه نمود.

آيا مسواك برقي بهتر از مسواك‌هاي معمولي دندانها را تميز مي‌كند؟

خیر، بطور كلي تفاوت چشمگيري بين مسواک های معمولی و برقی مشاهده نمي‌شود. مسواكهای برقی داراي حركات عقب جلو يا چرخشي هستند و برای افراد خاص توصیه می شوند.

به منظور حفظ بهداشت دهان و دندان بعد از مصرف تنقلات، آبنبات، میوه های خشک و نوشیدنی های شیرین چه باید کرد؟

بهتر است بعد از مصرف آن ها دندان ها را مسواک بزنید و یا یک لیوان آب بخورید تا باقیمانده مواد غذایی را بشوید. برای خوردن نوشیدنی های شیرین از نی استفاده کنید تا تماس آن ها با دندان ها به حداقل برسد.

غذاهاي مضر و غذاهای مفید دندانها کدامند؟

غذاهاي چسبناك مانند شكلات، پاستیل و شیرینی ها كه حاوي مقدار زيادي مواد قندي هستند به مدت زمان زيادي جهت خنثي شدن اثرات سوء آنها و پاك شدن توسط بزاق از روي سطح دندان نياز دارند.

غذاهايي كه براي بدن مفيد هستند براي دندانها نيز مفيدند، غذاهايي كه سفت و الياف دار هستند مثل سبزي‌ها، ميوه‌ها و دانه‌هاي گياهي سبب ماساژ لثه مي‌شوند و تا حدودي خاصيت تميز كنندگي دندانها را نيز دارا مي‌باشند.

 آيا مسواك زدن به تنهايي مي‌تواند كاملاً دهان را تميز كند؟

مسواك زدن فقط سه سطح خارجي از پنج سطح دندانها را تميز مي‌كند. براي تميز كردن سطوح بين دنداني كه با مسواک زدن قابل دسترس نيستند بايد از نخ دندان استفاده نمود. نخ دندان بقدر كافي باريك است و به آساني مي‌تواند از بين دندانها عبور كرده و پلاك ميكروبي را از سطوح بين دندان برطرف نمايد. شما بايد از نخ دندان جهت تميز كردن سطوح بين دنداني كه قابل دسترس با مسواك نيست استفاده نمائيد.

افرادی که دندان هایشان فاصله دار است، غیر از مسواک زدن از چه چیزی برای بهداشت دندانها باید استفاده نمایند؟

نخ دندان و دهانشویه، برای فاصله‌های زياد بين دندانها بهتر است از نخ دندان سوپرفلاس استفاده نمائيد.

بهترین نوع مسواك براي تميز كردن دندانها کدام است؟

سر مسواك بايد به تمام نقاط دهان و دندانها و لثه راه پيدا كند. دسته آن بايد بلند و پهن باشد كه بتوان آن را به آساني در دست گرفت. دسته آن نباید زاویه دار باشد، چون لابه لای دندانها به خوبی تمیز نمی شوند. همچنین موهاي مسواك بايد از نايلون نرم و داراي انتهاي گرد باشد تا به لثه آسيبي نرسانند.

چگونه زمان تعویض مسواک فرا می رسد؟

مسواك هر 4-3 ماه يكبار بايد تعويض شود. اگر موهاي مسواك به هر دليلي خراب شود(نشانه هاي آن گسستگي و فاصله گرفتن بيش از حد موهاي مسواك از يكديگر است) يا شما دچار بیماری های عفونی، سرماخوردگي و آنفولانزا شده باشيد بايد اين تعويض زودتر انجام بگیرد.

چه افرادی از مسواک های برقی استفاده می نمایند؟

افرادي كه فاقد انگشتان كافي باشند، افرادي كه تحت درمانهای ارتدونسی (مرتب سازی دندانها) قرار دارند و بيمارانی كه به دلایل عقلانی و جسمانی قادر به رعايت بهداشت خود نیستند.

چه عواملي باعث ايجاد پوسيدگي دندان می‌شوند؟

پلاک میکروبی به اضافه قند برابراست با اسید و اسید برابر است با پوسیدگی دندان. با رعایت نکردن اصول بهداشت اولیه مثل مسواک زدن و نخ کشیدن لايه چسبنده‌اي به نام پلاك ميكروبي بر سطح دندان ايجاد مي‌گردد. قند موجود در غذاهائي كه مي‌خوريد به پلاك ميكروبي در بوجود آوردن اسيدها كمك می‌كند. اسيدها موجب خوردگی‌ مينای دندان شده و پوسیدگی دندان ایجاد می گردد.

 آيا اين جمله درست است كه بايد برای داشتن دندانهای سالم، مواد قندی را از برنامه غذايی حذف نمود؟

بله، اما مسئله مهم اين است كه تعداد دفعات مصرف مواد قندی را در طول روز محدود نمائيم بايد اغذيه قندی را حتي‌الامكان به همراه وعده‌هاي غذا مصرف نمود. زيرا ساير غذاهای مصرف شده موجب كاهش توليد اسيد مي‌شود. براي مثال صرف يك تكه پنير در پايان غذا مي‌تواند به خنثي كردن اسيد در اطراف دندانها كمك كند. هربار كه مواد قندی در تماس با پلاك ميكروبی قرار گيرند، اسيد تولید شده حداقل 30 دقيقه برروی سطح مینای دندان تاثير می‌گذارد. بنابراين نبايد مواد قندی در فواصل بين وعده‌‌های غذايی صرف شود. چنانچه مجبور هستيد خوراكی بخوريد، حتماً‌ بايد نوع مناسب آن را انتخاب نمائيد مثل نان، پنير، سبزيجات و ميوه های تازه، فندق و شير. همواره برچسب روی غذاها را از لحاظ ميزان مواد قندی موجود در آنها بررسي نمائيد. هرچه ميزان مواد قندی غذاها کمتر باشد مصرف آنها برای دندانها بهتر است.


لطفا سوالات، نظرات و پیشنهادات خود را در قسمت ارسال دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید!


سوسیال نت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *